torsdag 31 januari 2013

"Om det regnar i morgon...

...så kommer det uppifrån!" Det var alltid svaret man fick från mamma och pappa när man var liten, på frågan "vad pratar ni om?". De menade väl att det inte var några världs omvälvande saker vi missade bara för att vi inte hörde vad de diskuterade och att man skulle sluta vara så nyfiken. Men svaret var alltid lika frustrerande.

De senaste dagarna har det kommit lite regn- och åskskurar på eftermiddagarna. Bara skurar, men när det regnar i afrika regnar det ordentligt. Tillräckligt för att vägarna ska blir översvämmade på två minuter och dikena fyllda på nolltid. Jag klagar absolut inte, jag ser ju katastrofen i Moçambique och så är det verkligen inte här!



För några veckor sedan när vi skulle gå hem från barnhemmet en dag började det regna. Vi hittade en röd liten Coca-cola kiosk där vi tog skydd under taket och tänkte att vi skulle vänta ut skuren. Minutrarna gick och mer och mer vatten föll från skyn och blev till gigantiska vattenpölar. Och där stod vi, med lerstänk upp till knäna. Slutade med att vi fick ringa efter taxi - det blev vår första taxitur här i Kenya.




Idag var vår socialworker på sitt första hembesök. Det gick bra, tror vi i alla fall. Will höll igång så pass att han sedan somnade vid middagsbordet :).

Vi har blivit lite "På spåret" beroende. Passar på att titta på ett avsnitt när lillen har sin eftermiddagslur, då gärna med en kopp kaffe eller te och den här ljuvliga Karamell & Nöt-glassen!




Så mellan regnskurar, promenader och hembesök har vi det bra här nere. Så får vi se om det blir fint pool-väder i morgon eller om det blir regn. I så fall kommer det uppifrån :).

Bamsekramar // Sandra & Johan

1 kommentar:

  1. Sandra, ett stort och varmt grattis på din stora dag! Hoppas du får njuta ordentligt! Kram

    SvaraRadera