lördag 26 januari 2013

Premiärer.

I torsdags träffade vi vår advokat för första gången. Vid klockan 10 var det bestämt att vi skulle infinna oss på hennes kontor. Därför hämtade vår chaufför oss vi klockan 9. Det går åt att man åker i tid i den här staden. Det står fullkomligt still i trafiken på morgonen och eftermiddagen. När klockan slog 9:50 och vi var utanför kontoret fick vi samtalet angående ändrad tid från advokaten. Ny tid: 14:30, det var bara att vända och åka hem. Vi hann äta lunch, men någon middagslur för Will hann vi inte med. Vi tänkte att han somnar nog i bilen, men vi hade fel. Ok första mötet med advokaten och en jätte trött kille. Ingen bra kombination precis. Men när vi väl fick träffa vår advokat så kändes allt bra. Hon verkar vara en trevlig och effektiv människa. Att man är effektiv här i Kenya är verkligen inte vanligt, englit vår erfarenhet. Vägarbete, kassörskor, vaktmästare m.m. jobbar inte ihjäl sig precis. Så vi är mycket glada för Rose som hon heter. Hoppas bara att vår känsla är rätt!
På kvällen invigdes den nyinköpta grillen. Boerewors, en sydafrikans korv stod på menyn. Den är så god att man måste ha den minst två gånger i veckan på menyn. Bestämt!!




Igår gick vi till poolen på förmiddagen och svalkade oss lite. Sedan hade vi en härlig kväll på en restaurang som ligger i närheten av vår lägenhet. Den är faktiskt svensk ägd. Vi åt något så exotiskt som potatisgratäng, och kött förstås.





Idag har vi haft en riktigt skön dag. Vi gjorde lite american pancakes igår som vi tog med till poolen idag och hade lite picknick. Det blev några timmar där och Will fick åka vagn för första gången i världshistorien. Det tyckte han verkligen om. Tur att det fanns en pool när vi kom fram som kunde distrahera besvikelsen av att vara framme. Det var inte lika lätt när vi kom hem. Det blev ett ordentligt tjut när det gick upp för honom att det inte blev mer vagn idag. Så vi får se vad han säger om bärselen framöver... Trottoarerna är oftast obefintliga här i området, så vagn är inte alltid bästa alternativet. Kvällen avslutades med grillning. Väldigt mysigt. Will är en klippa på att blåsa så att det blir fin glöd. Han hjälper pappa på ett föredömligt vis. 








Njut av helgen! / Johan & Sandra.

3 kommentarer:

  1. Grillning låter inte helt fel... känns inte riktigt som läge för det här...! :-)
    I helgen är det söndagskolshajk i kyrkan, så de övriga tre är där. Känns lite konstigt att vara helt själv. Men rätt skönt, lugnt & tyst!
    Ta hand om er, kram...!

    SvaraRadera
  2. Det känns som ni har betydligt bättre klimat i kenya än vi har i Svergige nu när man ser era bilder. Jag förstår att Will är nöjd då han får bada och leka i värmen hela tiden tillsammans med er.Fortsätt att njut av livet alla 3. Var rädd om er.

    SvaraRadera
  3. Ja grillning låter ju inte helt fel faktiskt, men vi får väl vänta ett tag till här hemma i Vetlanda tror jag, måste väl erkänna att blev nog lite smått avundsjuk på er som kan grilla nu hur mycket ni vill! I dag är väl vädret lite si och så uppehåll ibland och regn där i mellan dess värre... Fortfarande jättehärliga bilder ni tar och laddar up så vi får oxå vara med om eran otroliga resa när ni hämtar hem eran son.... Ha det bra och många kramar till Familjen Cederholm :)

    SvaraRadera