måndag 14 januari 2013

Semesterlunk.

Nu har "semesterlunken" börjat infinna sig. Vädret är stabilt nu med både sol och värme. Alla är friska och därför blir badsuget stort. Vi spenderade lördagen vid poolen som vi har tillgång till. Den ligger en 20 minuters promenad från vår lägenhet. Vi börjar bli bra kompisar med diverse blomförsäljare som sitter längst vägen. De hejar så glatt på oss, trots att vi ännu inte köpt någonting av dem. 

På lördagskvällen fick vi en inbjudan att följa med på Gudstjänst i Friends church med efterföljande söndagsmiddag hos Marie och Tomas. Detta erbjudande kunde vi inte tacka nej till. Det var lite svårt att hänga med på gudstjänsten eftersom de växlade mycket mellan engelska och swahili. Men Will var inte särskilt sugen på att sitta still så jag fick snällt följa med ut och leka istället. Vi hittade en liten tjej där ute som vi lekte med. Hon kunde inte ett ord engelska och vi kunde inte ett ord swahili, så det var ju jämt. Men vi underhöll varandra i en och en halv timme. Jag hummade mest hela tiden till svar, för det visade sig vara en liten pratsam tjej:)). Sedan var det dags att följa med Marie och Tomas hem på söndagsmiddag. Vilket mysigt ställe vi kom till. En stor härlig trädgård med bl.a avocadoträd och mangoträd. Huset var också jätte charmigt. Sedan blev vi bjudna på potatis och köttbullar med lingonsylt dessutom! Det var hur gott som helst. 

Idag har vi också varit vid poolen och softat. Det var inte svårt att få i Will i vattnet. Han älskar att bada och stressar på mamma och pappa att snabbt hoppa i så att det finns någon som tar emot. Annars skulle han nog hoppa i ändå... Under eftermiddagen gick vi och köpte lite frukt och potatis utav en dam som sitter vid vägkanten. Det blev en kasse full för ca 20 kronor. Det smakar ju inte så illa heller med riktigt färsk frukt!






Hälsningar / Johan & Sandra

3 kommentarer:

  1. helt underbart... ni är väl förtjänta av lite semesterlunk! Kram...

    SvaraRadera
  2. Vilka underbara små mörka fötter;) Kramar till er från oss alla.

    SvaraRadera
  3. Ni verkar trivas med det nya livet :) underbart kort på de fina fötterna!
    Det är roligt att följa Er på ert äventyr.
    Ha det gott o var rädda om varandra.

    SvaraRadera