onsdag 3 juli 2013

Roligt och tråkigt, fest och vardag.

Väl hemma från safari och äventyr skulle då Joel och Julius vila ut lite vid kusten några dagar innan det bar av till Sverige igen. Jag förstod på dem att de hade haft några sköna dagar. Vi stannade dock kvar i Nairobi för att finnas "stand by" för ett eventuellt andra besök i rätten. Men det blev inget med det. Vi var lite trötta efter allt resande, så vi tog det ganska lugnt ett par dagar. 

Vi passade på att umgås med våra vänner Jonas, Lina och Love. De åkte hem nu i veckan så vi ville ha lite kvalitetstid innan våra vägar skiljdes åt. Det blev en riktigt lång promenad till Amani. Det är en hantverksbutik/restaurang med tillhörande lekpark. Med andra ord, ett perfekt utflyktsmål för familjen. 



Väl hemma från denna utflykt mellanlandade vi lite i lägenheten en halvtimme innan det var dags för den dagliga eftermiddagspromenaden. Den ruckar vi bara på när nöden kräver. Så väl hemma från den promenaden så hade vi utan tvekan passerad 2 mil den dagen. Det gjorde att vi på fredagen den 28:e juni kunde unna oss lite extra gott på vår 10-åriga bröllopsdag. Vi firade genom att besöka Wills barnhem för vägning. 15 kg väger grabben som fyller 2 på söndag! Det var kul att visa Joel och Julius var Will bodde tidigare. Efter det bar det av till en av våra absoluta favoritrestauranger "Spur". Ett bra steakhouse som gjorde oss mätta och belåtna. Men det tog lite längre tid att komma hem än väntat. I normal trafik tar sträckan mellan Spur och vår lägenhet ca 15-20 minuter. Nu tog det 1 timma och 50 minuter. Trafiken i Nairobi är helt otrolig. Har aldrig varit med om något  liknande, och då jämför jag ändå med städer som t.ex Hong kong, Landsbro och Los Angeles. 






Väl hemma efter allt köande avslutade vi kvällen på bästa sätt! Glass och en kladdkaka som Sandra bakat, dagen till ära. Hur gott som helst!!!





Så kom lördagen och dagen då Joel och Julius åkte hem. Tidigt i ottan vid klockan 5 lämnade de Cedar Springs. Will är inte så bra på avsked, men han skulle bestämt vara med och vinka av dem. Det blev några tårar, sedan ett blöjbyte och några timmars sömn till.

Lite senare på dagen var det dags för avskedsfika på Gemina för Jonas, Lina och Love. Det kommer bli tomt utan den familjen här i Nairobi. Will och Love har verkligen funnit varandra. Det gjorde mig lite blank i ögonen när de sedan åkte i måndags.


För att liva upp stämningen lite så vill jag avsluta det här inlägget med tre "skämt" här från Kenya.

1) När vi mötte vår guide till Masai Mara utanför lägenheten förra veckan så blev jag helt överrumplad när vi tog i hand och presenterade oss. Jag visste att han hette Pius, men hade inte tänkt på att det uttalas "pajas". Kunde inte hålla mig när Joel och Julius spänt tittade på då de redan hade haft sin presentation. Kul!

2) På söndag fyller Will 2 år. Då ska vi ha ett litet barnkalas tillsammans med några andra svenska familjer. Om man ska ha någon tillställning på området vill de att man informerar ledningen en vecka innan. Vi skrev att det var 2-års kalas och att det skulle hålla på mellan 10am och 12am. Vi visste inte att 12am är midnatt. Så chefen här på området blev lite osäker om vi skulle fira från förmiddagen kl 10 till midnatt. Det var roligt att det ens kunde finnas i tankarna på ett 2-års kalas! Kul!!

3) Idag när vi var ute och gick mötte vi ett gäng grabbar i 15-års åldern som var på väg hem från skolan. En av pojkarna utbrister plötsligt åhh biceps och pekar på mig. Detta kanske ni inte tycker är ett skämt, men till saken hör att de la till ett asgarv efter. Hela gänget... Kul???

Vi tränar på!

Kram // Johan & Sandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar