lördag 29 juni 2013

En midsommarhelg.

För en vecka sedan var det midsommar. Jag hoppas ni hade en fin helg allihop! Jag tänkte berätta lite om vad vi hade för oss, här på andra sidan jordklotet.


På midsommarafton åkte "the tripple J" (Johan, Joel & Julius) till Kibera, en av de största kåkstäderna här i Nairobi. De fick se mycket, alltifrån kvinno-grupper där man tillverkade och sålde  hantverk till kyrkoverksamhet till att prata med en familj där alla hade Aids. En oerhört givande förmiddag förstod jag på dem.
Det är nog väldigt nyttigt att se hur människor lever i sådana områden. Man fylls av tacksamhet över hur bra vi har det i Sverige och inser även att man inte har speciellt mycket att klaga över. De problem som vi har i Sverige känns inte längre som problem.






Under tiden var Will och jag och roade oss på 2-års kalas. Det var ballonger å bullar å fiskdamm och såpbubblor. Ett hel-lyckat koncept tyckte Will :).



På eftermiddagen tog vi med grabbarna till stadsdelen Karen. Där började vi med sen lunch på Karen Coffehouse och fortsatte sedan till Mamba Village. "Mamba" är Swahili och betyder "Krokodil". Vi fick nyligen höra talas om stället och att man eventuellt kunde få möjlighet att faktiskt hålla i en krokodil... Det var vår önskan denna midsommarafton och till vår stora förtjusning fick vi chansen :).






Så på midsommardagen for vi till Masai Mara för några dagars Safari. Vi trivdes så på det ställe vi bodde förra gången och hade därför bokat in oss där igen. Rummen vi fick nu visade sig ligga längst ut på kanten och utsikten var ren och skär savann. Helt fantastiskt!




 














Bilderna får säga sitt men ni förstår ju att vi haft de väldigt gott.

Stor kram från oss, vi saknar er!
// Sandra & Johan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar