tisdag 18 juni 2013

There's a time for everything.

Vintertiden verkar ha kommit till Kenya. Inte så att det kallas för vinter, men kylan har i alla fall kommit. Det innebär att det är kallare inne än ute. De här stenhusen håller nere temperaturen ganska bra så ofta är man överklädd när man väl går ut. Ok, vinter här ger oss temperaturer på ca 20 grader så det är ju inte i närheten av hur vi har det i Sverige. 


Men Kenyanerna själva tycker att vi borde hålla oss inomhus i stället för att gå ut i kylan! Och om vi nu ska gå ut så tycker de att vi kan ha på oss lite mer än shorts och T-shirt... Häromdagen gick vi förbi ett fruktstånd och kvinnan som stod där ropade efter Johan och undrade om han inte frös, han som hade så lite kläder på sig! Fast jag ska erkänna att jag gärna har en långärmad tröja på mig nuförtiden. 
Hemma hos mina föräldrar finns det i närheten en internationell bibelskola (Fackelbärarnas Bibelskola)och där kan det under väldigt kalla dagar, ja till och med vinterdagar, komma sig att man möter människor i shorts och T-shirt. Man små-ler lite och tänker "ja, ja, typiskt Fackelbärarna". Här tittar de lite snett efter oss som varken har dubbla byxor, dunjacka eller pälsmössa på oss. Nej, här är det vi som är konstiga.

Vi har haft ganska mycket tid för oss själva de senaste dagarna. Tid för mys, fika, bus, bad, tid för Johan att träna. Men också tid för Skype med våra älskade familjer och vänner. Och med vår församling.





Vi har ju all tid i världen när vi är här. Utmaningen är att utnyttja den på bästa sätt. I Kenya säger man inte att "tiden går", man säger att "tiden kommer". En ganska bra inställning ändå.

Många av er har säkert läst det här stycket men jag tycker den är bra, man får lite perspektiv.

Vad är tid?

Hur lång tid är 10 år?
Fråga paret som nyligen skilt sig.

Hur lång tid är 3 år?
Fråga en nybakad student.

Hur lång tid är 1 år?
Fråga eleven som måste gå om nian.

Hur lång tid är en månad?
Fråga mamman till en för tidigt född baby.

Hur lång tid är en vecka?
Fråga chefredaktören på en veckotidning.

Hur lång tid är en timme?
Fråga de förälskade som väntar på att träffas.

Hur lång tid är en minut?
Fråga den som just missade flyget, tåget eller bussen.

Hur lång tid är en sekund?
Fråga den som överlevt en olycka.

Hur lång tid är en hundradels sekund?
Fråga den som tog silver i OS.

I morgon är det tid för besök! Vårt sista Sverige-besök sitter nu på flyget och väntas joina oss till frukost i morgon bitti. Vi ser fram emot det jättemycket, ni är varmt välkomna hit Joel och Julius! Nu är det tid för nya äventyr :).


Jo, en sak till. Nu när ni ändå sitter vid datorn eller mobilen och läser det här skulle jag vilja rekommendera er att söka på artisten "Mandisa" och lyssna på låten "He is with you". Den handlar om tid och den är helt fantastisk! Jag lipar varje gång.

Det finns mycket att säga om tid.
Men nu är tiden inne för Johan att ta ut sina nybakade kanelbullar ur ugnen. Tiden är inne, det är dags. Det är "högtid" som Ulf Christiansson sjunger. Eller som Carrie säger i Homeland, "det är höglila".


Med dessa ord önskar vi er så småningom en god natt, men först en god kväll. Allt har ju sin tid :).

Kram! // Sandra & Johan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar