fredag 7 juni 2013

I goda vänners lag.

I onsdags åkte tre familjer hem till Sverige, så i tisdags var det avskedsfika för dem på Gemina court. Alltid lika trevligt att träffas och umgås. Det är dock inte lika trevligt att säga farväl till vänner som vi umgåtts med i månader. Det blir lite tomt här då det inte kommer nya familjer i samma takt för tillfället. 


Det har varit lite av sociala veckan kan man säga. I onsdags var vi bjudna till Tomas och Marie, våra vänner som arbetar på Svenska skolan tillsammans med en annan adoptivfamilj. Till middag serverades typsik Kenyansk mat med b.la ugali och chapati. Jättegott och mycket trevligt. Will lekte med Noel och Sally, samt de båda hundarna Uffe och Laura. Men denna gången var Will lite rädd även för den lilla hunden. Men med lite support vågade han ändå klappa henne. 






Tomas och Marie har en helt fantastisk trädgård, med mycket fina träd och blommor. 
Vi delade en Taxi hem med Wills kompisar Sally och Noel samt deras föräldrar Johanna och Niklas. Det var lite trångt, men mysigt. Sally som fyller 2 år på midsommarafton utbrister plötsligt, "titta en apa" och pekar på en Kenyan. Ibland är det bra att de tappar modersmålet och styr över på svenska... Det blir väl värre hemma i Sverige!?!

Det här med skuggor kan vara intressant. Häromdagen blev Will rädd för sin egen skuggbild. Men efter en stund så var det rätt roligt att stå där mot väggen och göra lite olika moves.


Nu har vi haft familjen Fornegård på besök ett par dagar. De hade sitt första besök i rätten idag. Det har verkligen varit ett par fina dagar och än en gång slås man av vad många trevliga människor vi möter under vår resa här i Kenya. När de kom tillbaka från rätten hade de köpt tårta som vi firade med. Jag kommer själv ihåg lättnaden efter första besöket i rätten. Det är verkligen någonting att fira! 




I veckan fick vi även veta att vi är anmälda till vårt andra och sista besök i rätten nästa fredag den 14:e. Så nu håller vi tummarna att det blir av!!

Trevlig helg!

// Johan & Sandra.


1 kommentar:

  1. Ska tänka på er lite extra på fredag och be att allt går bra. För nu får ni snart komma hem!

    SvaraRadera