torsdag 7 november 2019

Vardagslunk

Dagarna går även om man inte alltid har så mycket att göra. Det är klart, med tre barn så har man alltid att göra mer eller mindre. Sandra har det lite mer intensivt än jag då lillan fortfarande föredrar mamma framför pappa. Jag jobbar så gott jag kan på att bli accepterad. Jag duger mest när jag kan erbjuda något ätbart, för äta gillar hon även om hon är något selektiv i vad hon äter. 

Vi har förmånen att ha en bekant här i Pretoria. Han bor dessutom bara fem minuters promenad från oss. Han är bortrest några dagar och erbjöd oss att låna hans bil under tiden. Så igår gjorde vi en utflykt till "The big red barn" som ligger mellan Pretoria och Johannesburg. Vi fick tipset av vår kontaktperson på adoptionsorganisationen här nere. Det blev en lyckad tripp med inslag av lek, spänning och god mat. Alla var nöjda helt enkelt. Höjdpunkterna i dubbel bemärkelse blev när Ellie hoppade studsmatta högre än hon någonsin gjort och när Will åkte linbana från trädtopparna. De var nervösa, men fast beslutna om att det här måste vi göra! En annan sak som är spännande är att köra i denna stora stad i vänstertrafik utan gps. Men det gick ganska bra. Vi hittade hem iallafall...









Det är inte helt lätt för de äldre syskonen att vara borta så här längre från hus, släktingar och kompisar. Men hittills har det gått väldigt bra. Mycket tack vare våra grannar som har varit så goda lekkamrater till både Will och Ellie. Men idag kom dagen då det var dags att ta farväl av dem. Det var tid för dem att vända åter till Sverige igen. Vi kommer sakna dem mycket!


Det är tur att de har varandra iallafall. För de kommer oftast bra överens även om de kivas en del.


Imorgon är det dags för oss att flytta till Alleyn, boendet vi bodde på när vi fick Ellie. Det var vårt första val denna gången också. Det var dock fullbokat ändra fram till just imorgon. Vi har trivts väldigt bra i den här lägenheten. Det beror främst på väldigt trevliga grannar samt en härlig utemiljö. Det känns lite vemodigt just nu att lämna detta ställe, men vi har ändå bestämt att hålla oss till ursprungsplanen. Vi trivdes så bra på Alleyn förra gången så vi vill gärna dit igen. Det är inte fel med miljöombyte. Vi har även börjat räkna ner till vårt besök kommer. Sandras föräldrar tillsammans med bror och fru kommer och förgyller de sista dagarna med oss här nere. Det ser vi verkligen fram emot!

Allt gott!! / Johan och Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar