torsdag 14 november 2019

Steg för steg...

De sista dagarna med bil passade vi på att besöka ett shopping mall igen. Denna gången åkte vi till Brooklyn mall. Barnen ville som vanligt köpa lite kläder. Sandra tog också tillfället i akt och slog till på några plagg. Själv köpte jag en kikare till kommande safariturer. Vi passade som vanligt på att hitta en restaurang för att inta lunch. För det är så vi jobbar vanligtvis... lunch på restaurang och middag hemma på gården då vi nio gånger av tio grillar något. Det är ju Sydafrikas nationalrätt att grilla, så vi tar seden dit man kommer. På förra stället blev jag utnämnd till mr BBQ. Barnen har dock vissa kriterier för val av lunchställe. Ett av de viktigare är att det finns en bra lekplats. 



 

  


Nu har vi lämnat tillbaks bilen som vi hade till låns en vecka. Så nu blir det mer promenader igen. Det går väldigt bra, för barnen är duktiga på att gå. Idag var vi på Sveriges ambassad för att söka pass åt lillan. Det var ca 1,5km i varje riktning med lunch på vägen hem.

  


Igår gick vi till Loftus tillsammans med våra holländska grannar. Där finns ett hotell med restaurang och pool på takterrassen. Vi tog en fika och barnen badade, ja även papporna tog ett dopp. Barnen leker så bra ihop trots språkförbistringen. Pappan i familjen har även blivit min löparkompis. Det är lite tryggare att vara två när man springer.


  


Jag fortsätter att kämpa på med lillan. Jag sköter läggningen varje kväll som alltid börjar med gråt (eftersom jag tar henne från mamma) men som sedan alltid slutar med en mysig sångstund, bara hon och jag och mjölkflaskan. Jag har även börjat med en ny taktik. När vi är hemma under middagsluren så är det jag som väcker henne / tar upp henne när hon vaknat. Då är hon lite lullig och kan ligga en stund på mitt bröst och vakna lite sakta. Det är kvalitetstid!! Två dagar i rad har de äldre syskonen stått i dörröppningen med ett brett smile och gjort tummen upp mot mig. De supportar mig bra de där båda... Idag fick vi även möjlighet att leka i en hel halvtimme. Vi gungade, åkte rutschkana, och så slängde jag henne i luften så hon tjöt sv skratt. Sandra då? Hon duschade... När Sandra väl är tillbaka så är det samma visa igen, att man är totalbrädad. Men vi kämpar på...


Imorgon ska vi hälsa på familjerna vid vårt första boende. Det ska bli supertrevligt. För det är verkligen en av förmånerna med att vara iväg så här. Att träffa så många trevliga människor som alla är i liknande situation. Det är verkligen berikande!

Allt gott!! // Johan och Sandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar