söndag 17 november 2019

Stunder som berikar.


Vi fick frågan idag vad som varit den bästa utflykten hittills här nere. Nu har vi inte gjort så många utflykter än, mestadels bara till restauranger. Vilket är jättetrevligt i sig men faktum är att det bästa egentligen (förutom vårt nya mirakel) är alla fantastiska människor vi mött och alla nya vänner vi har fått! Det är en sån underbar bonus i allt det här, och så har det varit i de andra adoptionsresorna också. Detta att få träffa människor vi aldrig skulle träffat annars, att få umgås i all enkelhet oh dela livet. Det är så berikande och vi känner oss oerhört välsignade!

Om vi går tillbaka till ämnet mat. Ja vi smaskar i oss både det ena och det andra. Igår  var vi hembjudna till vår vän som bor här i Pretoria (han och hans familj har tagit så otroligt väl hand om oss)för att äta nåt så oafrikanskt som smörgåstårta! Oj oj så gott. Och idag bjöds det på fantastisk braai på samma ställe. 



 



Johan brukar tjata på barnen om att de ska skrapa ur din tallrik ordentligt när de äter sin frukostyoghurt. 
En morgon frågade Will: ”Alltså, vad är det som är så viktigt med att skrapa tallriken?”
Ellie svarar snabbt: ”Men Will, tänk på matsvinnet!” Pappas tjej. 

Fram tills idag har dagarna rullat på lite sådär som vanligt. Häng med vänner, läxläsning, flätning, fika och promenader. Härom kvällen ville även de stora vara med i badkaret när minin kvällsbadade. Allt var frid och fröjd med skratt och plask ända tills jag hör:
”Uuuuh! Fy! Mamma kom! Hon har bajsat, usch!

När jag kom dit fann jag två stycken klättrandes på kanterna av badkaret och en liten som glatt satt kvar och plaskade. Och så då lite flytandes små partiklar här och var... japp, sånt man får vara beredd på med småsyskon!


 




  




  

Efter idag lär dagarna att se lite mer annorlunda ut. För idag fick vi den stora glädjen att återse mormor, morfar, lillebror David och hans Caroline! Vilken känsla när de gick in genom grindarna... så naturligt och på samma gång jättestort! 
Så imorgon bär det iväg på äventyr. Vi börjar med ett par dagars safari i Pilanesberg och sen får vi se...


Önskar er en fin ny vecka allihop, så hörs vi!
Kram /Sandra & Johan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar