tisdag 2 april 2013

Påsk i Kenya

Påsk blev den första högtid som vi firade här i Kenya. Då tänker ni kanske: vad hände med jul och nyår för er? Julafton för första gången utomlands kändes verkligen inte som julafton. En blåsorkester i köpcentret som spelar julmusik med ruskigt ostämda instrument... Jag var inte ens sugen på min påse julskum som jag tog med från Sverige. Den har jag dock haft nytta av senare, så den var ändå befogad att ha med. Nyår var ännu värre med sjukdom för Sandra och Will, vilket innebar sovdags redan vid 21:15 PÅ NYÅRSAFTON!. Det har ju inte hänt sedan man var riktigt liten. Därför kändes det extra festligt att fira påsken, dessutom med Sandras föräldrar!! På påskafton blev det en riktig påsklunch mitt på dagen.



Därefter väntade vi med spänning på resultatet ifrån domstolen där man skulle avgöra om presidentvalet hade gått rätt till eller ej. Man fastslog att Uhuru Kenyatta är Kenyas nya president och därmed fick inte Rayla Odinga gehör för sitt yrkande på en ny valomgång p.g.a. valfusk. Efter alla turer kring detta val, så är det ändå skönt att lägga det bakom sig även om man hellre hade sett en annan ledare för Kenya. 


Påskafton avslutades sedan med KFC och andra onyttigheter som hör påsken till. 




Med påskdagen kom samvetet ikapp. Därför gick vi en promenad och visade Robert och Kerstin området där vi bodde tidigare. Det gav dem förståelse för varför vi är så glada att vi köpte en bärsele. Barnvagn är oftast inte det bästa alternativet i detta land. 




På kvällen var det dags att säga farväl till våra kära grannar, familjen Cask. De kändes vemodigt att vinka av dem då deras vistelse i Kenya nått sitt slut. Men samtidigt så är vi glada för deras skull att de äntligen nått sitt mål. 




Will verkade sugen på att följa med sina kompisar hem till Sverige. Men när han sedan fick ett helt gäng med leksaker när de åkte var det rena julafton för honom. "Minisulkyn" var helt klart favoriten. Han ser så stolt ut när han kör omkring med den. 

Igår var det äntligen dags! Ett besök på Spurs steakhouse. Vi har längtat efter detta ända sedan vi var i Sydafrika 2011 och fick upp ögonen för restaurangkedjan. Det var hur gott som helst och Will hjälpte gladeligen till med att äta rent på "ribbsen". Det var nog inte sista besöket där under vår Kenyavistelse. 


Det här med att regnperioden har börjat tycker vi nog alla olika om. Will njuter även av det här vädret, nästan mer faktiskt...





Ta hand om er!

Johan & Sandra

2 kommentarer: