onsdag 17 april 2013

Livet har sina goda stunder.

Idag är det precis 4 månader sedan vi lämnade Sverige. Det har verkligen varit en händelserik tid samtidigt som man kan bli hur rastlös som helst här. Man är ju trots allt van vid att man har lite mer att göra... Nåja, man kanske behöver ta det lite lugnt ibland? 

Vi har nu besök av Henrik och Julia. Inget "oväntat besök" men det är verkligen roligt att dela vår vardag med våra vänner. Då händer det ju lite mer också:)) Dessutom så kan det löna sig på annat vis med besök som kan mildra hemlängtan en aning.


mmm...de är allt bra goa...Henrik och Julia!



De senaste dagarna har vi visat omgivningarna kring vårt boende, badat i poolen, besökt köpcentret, spelat spel och haft det allmänt mysigt. Vissa har även fått smaka lite på den Kenyanska solen... Igår var vi vid Lake Naivasha som ligger en och en halv timme i bil från Nairobi. Där kan man gå till fots på safari bland diverse gräsätare som t.ex. zebror, giraffer, olika antiloper, gnuer och vattenbufflar. De sistnämnda kan ju vara lite lömska, så de spanade vi in på avstånd. Vi hade en helt fantastisk förmiddag. Det var så lugnt och tyst bland djuren och man riktigt njöt av att komma bort från tempot och oljudet i Nairobi. Dessutom hade vi underbart väder! 










Efter vår sköna promenad åt vid lunch på ett ganska avskilt ställe som ändå överträffade våra förväntningar. När vi satt och åt hörde vi hur åskan började mullra. Det gjorde att vi fick bråttom till nästa stopp som var flamingo och flodhästsafari med båt på en sjö i området. Ovädret höll undan och vi fick en skön stund på sjön och fick se många flodhästar och flamingos. Vi såg även djur som sökt sig ner till strandkanten så som vårtsvin, zebror, giraffer m.m. Höjdpunkten var när vår kapten styrde båten mot hundratals flamingos som låg och guppade på vattnet så att alla lyfte på en gång. 










Idag var vi och köpte flygbiljetter till Lamu. Det är en ö i indiska oceanen som ska vara något extra. 

Nu väntar spel och glasskväll!

Jo... det här var det närmaste leopard vi kom...
God natt!



Johan & Sandra

4 kommentarer:

  1. Snygg leopard! Ser ju inte alls så farlig ut som folk säger;) Härliga äventyr ni är ute på! Kram

    SvaraRadera
  2. härliga bilder... och jag gillar såklart också leon! :-)

    SvaraRadera
  3. Åh, så underbar Guds skapelse är, både natur, djur och människor, kramar till er och era gäster.

    SvaraRadera