måndag 8 april 2013

Något att Hägna upp sig på.

Så var det måndag igen... Men för oss är alla veckans dagar som en lördag. Man behöver något att "hänga upp" veckan på så att man kan hålla koll på vilken dag det är. Att det var måndag idag var inte svårt att komma ihåg. Har faktiskt varit lite smått spänd inför denna dag. Vår advokat skulle nämligen meddela oss vår första tid i "rätten". Vi hoppades att vi skulle få det den 19:e april som är första möjliga tid, då de haft uppehåll sedan påsk. Till vår stora glädje fick vi meddelandet att vi ska infinna oss kl 09:00 den 19/4 i rätten. Det här med valet har faktiskt tro det eller ej gynnat oss lite, då det inte kommit hit så många nya adoptivföräldrar under denna tiden. Det innebär att vi inte har lika många att konkurrera med när det gäller tider i t.ex rätten. Men vi vet ju inte säkert förrän vi är framme.



Regnperioden har nu verkligen börjat på allvar. Det mullrar och blixtrar och fullkomligt ösregnar. Strömmen försvinner titt som tätt. Men vi står rustade med värmeljus, ficklampa och pannlampa. Den sistnämnda har jag faktiskt blivit lite retad för, men vad kan vara bättre att ha än en pannlampa när det är mörkt och man vill läsa? Än så länge håller ovädret sig till kvällar och nätter, vilket bara är mysigt. På dagarna har vi haft kanonväder det senaste. Idag badade vi i poolen igen för första gången på 3 veckor. Den har inte varit särskilt badvänlig, då det har saknats diverse kemikalier. 



För motionens skull tog vi idag en promenad till våra gamla hemtrakter. Vi bestämde oss för att handla lite frukt av våra "fruktdamer" som brukade förse oss med färsk frukt när vi bodde i området. De kände igen oss och undrade var vi hade tagit vägen. Det var ju roligt att de kände igen oss och saknade oss. Men det är klart... det kan ju ha med hudfärgen att göra. Vi smälter ju inte in direkt.



Imorgon är det således tisdag. Det innebär fika på Gemina court tillsammans med andra svenska adoptivfamiljer. Men i övrigt har vi inte mycket att "hänga upp" veckan på förrän på fredag då vi ska ha lite avskedsfika för de sista svenska grannarna här på gården. De är nämligen klara här och vänder hemåt på fredag. Då är det bara vi kvar som får hålla den svenska fanan högt på vårt område. 




Nu börjar vi även längta till helgen då Henrik och Julia kommer på besök. 

Allt gott! // Johan & Sandra



2 kommentarer:

  1. Vad skönt att ni fått en tid i rätten.
    Hoppas det går bra.

    SvaraRadera
  2. det är så roligt att läsa allt ni skriver, känner "afrika-suget" kommer. Ser jätte trevligt ut där ni bor. Visst är regnperioden härlig?

    Må så gott, vi har jätte vackert här i Småland,med strålande sol och blå himmel varje dag, fast fortfarande kallt. minus 7 på morgonen i dag. kram till er alla tre

    SvaraRadera