måndag 25 juli 2016

Utflykt

Idag har vi varit på utflykt tillsammans med en annan familj från Sverige. Vi hamnade i en lejonpark som är relativt nyöppnad. Inte ens vår guide hade varit där tidigare. Detta fick bli reservplanen då det tilltänkta utflyktsmålet "rhino and lionpark" var stängt. Det gjorde inte så mycket för vi fick se många lejon och det gjorde grabbarna nöjda. Vi åt en god lunch samtidigt som vi huttrade i den lite kalla vinden. Idag har det bara varit omkring 17 grader, så vår kypare tyckte att det passade att servera i dunjacka. Det kanske är en liten överdrift, i alla fall för oss skandinaver. 






För egendel så försökte jag memorera lite olika vägar. Vi ska hyra en bil i morgon av en bekant här i Pretoria. Så det kändes bra att få lite mer grepp om vilka vägar man bör ta in och ut ur stan. Hur det kommer gå får vi återkomma om i framtida inlägg. Det är trots allt en stad på mellan 3 och 4 miljoner invånare och vänstertrafik, vilket kan vara förvirrande när man kör bil så väl som när man går eller springer. Att titta år rätt håll, att inte förväxla vindrutetorkarna och blinkers etc. Morgondagens utflykt är Menlyn Mall, ett stort köpcenter som ligger lite utanför Pretoria. Det ska vara gigantiskt och innehålla mycket olika butiker och restauranger. Will undrade lite vad vi gör om det inte finns någon lekplats där? Vi får väl fika då istället kom vi överens om. 

Vi trivs väldigt bra med vårt boende här på Alleyn Mansion. Det är skönt att bo med andra adoptivfamiljer. Will har haft lekkamrater under hela vår vistelse här. Det underlättar verkligen för både honom och oss även om han mer och mer börjar antyda att han längtar hem till Sverige. Det är även väldigt trevligt för oss att lära känna nya européer för det är en salig blandning av belgare, finnar, danskar och svenskar som vi har träffat. Mycket trevligt folk, vilket är berikande på många sätt.

I övrigt jobbar vi på med att lära känna vår lilla tjej. Hon är verkligen go. Nu busar hon mer och mer med pappa även om hon fortfarande helst är i mammas famn. Mat och sömn fungerar klockrent  och förkylningen börjar släppa. Nu ska vi vänja henne vid bilåkning, kan vara en bra förberedelse inför kommande resa hem till Sverige.

Önskar er en skön vecka.

/ Johan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar