onsdag 20 mars 2013

Tyst och tomt.

Så har vi då sagt adjö och på återseende till våra första besökare. Det var jobbigare än väntat. Men vi har iaf haft super fina veckor tillsammans med massa nyskapade minnen!

De senaste dagarna har vi gjort Nairobi. Då poolen var grön (och därmed inte så badvänlig) när vi kom hem från kusten så skickade vi familjen till Windsor i måndags. Där fick de relaxa å ha det skönt medan vi själva åkte för att förnya våra visum. Det gick över förväntan att gå igenom proceduren, tog nog inte mycket längre än en timme och vi hade berett oss på att behöva spendera dagen där. Tack Gud för det.

På eftermiddagen serverades vi härligt fika hemma hos Marie, kanelbullar å mangopaj. Will hängde antingen vid fikabordet eller hos den lilla hunden som han helst inte petade på men väldigt gärna tittade på - väldigt nära.



Igår gav vi oss iväg till Ongata Rongai för att besöka barnhemmet "New Life Mission". Där har vänner och bekanta till oss arbetat under många år och pratat så mycket om det så vi ville gärna se det själva nu när vi hade möjlighet. Det är tragiska omständigheter många människor lever i men fantastiskt att se att det finns människor som dedikerar sina liv åt att förändra de omständigheterna och hjälpa andra till ett bättre liv.






Vi besökte också ett ställe där man återvinner flip-flop. Gamla skor samlas in och efter rengöring och sammanfogning gör man figurer och smycken m.m. av dessa. Häftig grej!
Och så lunch på härliga Karen (Blixen) Coffeehouse. 






Dagen avslutades med ett besök på Planet Yoghurt. Det gick hem hos alla - så pass att det blev ett återbesök idag.





Annars har vi spenderat sista dagen med lite shopping, visning av grannskapet, fika (Will gillade verkligen wienerbröd...) 


och ett besök på Will's barnhem.



För några timmar sedan vinkade vi av dem och nu sänker sig en ovan tystnad och saknaden är redan stor. Tack och lov att mormor och morfar kommer redan på fredag och livar upp stämningen åt oss :).

På återseende // Sandra & Johan

2 kommentarer:

  1. Wow vad ni är med om mycket! Vilken resa! Kramar till er och lycka till med allt!

    SvaraRadera
  2. Va roligt att ni kom till Rongai. Forstår att ni har det bra på alla sätt. kram till er alla tre.

    SvaraRadera