söndag 17 mars 2013

37 grader = "fingervarmt"!

Så är vi tillbaka i Nairobi efter en vecka vid kusten och Diani beach. Det känns skönt att vara hemma i Nairobi igen. Will tjöt av lycka när vår taxi körde in på gården vid vår lägenhet. 

Vi har haft en underbar vecka med mycket sol och bad. Det var verkligen varmt vid kusten. 32-35 grader på dagarna och aldrig under 25 under nätterna. När vi gick i havet så var det riktigt ljummet. Jästen hade nog överlevt det "fingervarma" vattnet. Will har haft sällskap av sina kusiner Ebba och Carl, både på stranden och i poolen. Det har varit full aktivitet hela tiden...
När jag och min svåger Daniel var ute och dök så var vattentempen 28 grader på ca 20 meters djup. Det var 4 fina dyk med mycket koraller och fiskar. Vi bodde på ett ställe som heter Diani Marine som passande nog är ett "dykställe". Mycket trevliga dykare som ständigt hade ett leende på läpparna. "Hakuna matata" var deras måtto. 

















Vi hade även husdjur som besökte oss då och då. Hur många apor som helst. De är verkligen inga ärliga varelser. De stjäl allt som kommer i deras väg. Igår kväll tog de nästan priset, då de skulle upp på vårt matbord och ta mat samtidigt som vi satt och åt. Så här i efterhand tror vi att det var en avledande manöver för att en annan apa skulle kunna "norpa" vårt bröd från brödrosten i andra sidan av rummet. Den stölden lyckades, men sedan vågade de sig inte fram igen... Det är inte bara bra med öppna byggnader som inte går att stänga. 




Det är mycket från denna plats som man kommer sakna. Aporna kan vi ju klara oss utan... Men att sitta och äta på stranden 6 meter från Indiska oceanen är svårt att toppa!



Att flyga inrikes i Kenya kostar nästan lika mycket för barn under 2 år som det gör för en vuxen. Men vi smålänningar hittade en lösning på det.



Hoppas att mängden bilder ursäktar att vi inte bloggat på ett tag. 

Varma hälsningar / Johan & Sandra

1 kommentar:

  1. Med tanke på hur underbart ni verkar haft det så är ni förlåtna! Tack för att vi får vara med så här lite på efterfesten! Inte alls avis! Vi hade ju härliga (not...) -14 härom morgonen... Kram

    SvaraRadera