måndag 24 december 2012

Julefrid.

Efter ett par dagar som varit lite tuffa på aklimatiserings-planet så infann sig idag julefriden.

Vi fick tillträde till vår lägenhet igår morse och när vi kom dit var allt en enda röra. De som hade bott där hade lämnat halva sitt bohag så som kläder, sänglakan, mat med mera. Så det blev inget trevligt första intryck tyvärr. Men hyresvärden tog tag i det direkt och på kvällen när vi kom hem städade vi själva också, bara för att känna att det är rent. 

Den lite olustiga känslan höll dock i sig ända fram tills vi kom till barnhemmet i morse. Där satt nämligen barnen och tittade på film (VHS, kan vara värt att tillägga) som handlade om julens budskap: att Jesus föddes och att det är den bästa presenten av dem alla. Där och då infann sig julfriden :).

Nu får vi bara ge det några dagar så ska nog det här kunna kännas som hemma också. Helst hade vi velat bo tillsammans med de andra svenska adoptivfamiljerna men regeringen har satt stop för fler västerlänningar i de områdena. Vi håller dock tummarna för att dessa regler ska ändra sig så att även vi kan få flytta dit.

Annars är det inte så mycket julstämning här men vi tar tillfället i akt och myser till det lite extra. Så efter att ha ätit en god Boerwors och guavajuice så ska vi nu dricka te, äta pepparkakor och julskum och titta på film.

"Flower" är oerhört populärt bland alla barnen.
De plockas, dissekeras och tuggas gärna på.

Lekhörnan på barnhemmet.

Jul-lunch på Java Coffeehouse


Merry Christmas to all of you!
Sandra & Johan

4 kommentarer:

  1. Skönt att se att du kämpar för julstämningen Johan och tar på dig den röda jul-tishan!

    SvaraRadera
  2. God Jul och Gott Nytt År kära vänner! Vi tänker på er.
    Mvh Hanna och Stefan

    SvaraRadera